In de herfstvakantie trokken we met de meisjes er nog is twee dagen tussenuit. Het aquarium van Nausicaà, gelegen aan de Franse Opaalskust in Boulogne- sur- Mer en op nog geen 2,5uur rijden van Brussel stond al even op hun en onze wishlist om te bezoeken.

Nausicaà het grootse aquarium van Europa

En met groot, dan bedoel ik ook echt groot. Goed voor minstens 4,5uur rondlopen en verwonderd zijn door al het moois. In 3 magische en elkaar aanvullende routes leer je meer over de oceaan en al haar bewoners.

Je vindt er niet alles vissen terug, maar ook haaien, pinguins, slangen, krokodillen, kwallen en nog veel meer. Onze favoriet? De Reuzenmanta die de we zagen in de ‘ Grand Large ‘ een grote hal waar je rustig kan gaan zitten en het zeeleven ziet rondzwemmen acher een heel groot raam met een oppervlakte van 100m².

Ontdek de majestueuze dieren van de volle zee tijdens een VR experience

In de Grand Large hal kan je kan je ook de VR experience doen. De lederschildpad is jouw gids van dienst op deze reis en bij het contact met soorten die jou de adem benemen, zoals de walvishaai, de reuzenkwal of ook nog de Brydevinvis, tursiops dolfijn, zeilvis en zonnevis. Al deze dieren verschijnen virtueel in augmented reality tijdens de Grand Large ervaring. Deze ervaring kan je aan de desk in de grote hal gratis bijboeken en is geschikt vanaf 8 jaar.

Kijk mee naar een zeeleeuwentraining

Normaal kan je 2x dag gaan kijken naar een zeeleeuwentrainng. Om de gezondheid van deze dieren te kunnen bewaken,nemen ze deel aan een medische training waarbij hen wordt gevraagd zich te laten verzorgen en bekijken, bijvoorbeeld om hun tanden te poetsen, naar hun hartslag te luisteren, kleine wondjes te behandelen of een echografie te maken.

De zeeleeuwen moeten ook voldoende bewegen: op het programma staan spelletjes, acrobatische sprongen die ze ook in hun natuurlijke omgeving maken, en natuurlijk ook gewoon veel plezier.

Tip: deze activiteit vint plaats in open lucht en er zijn een beperkt aantal plaatsen. In geval van drukte kan je best ruim op voorhand plaats nemen op de tribune zodat je in de beste omstandigheden van deze activiteit kunt genieten.

Is Nausicaà druk?

Deze vraag kreeg ik heel vaak. Ja het is er best druk. Al denk ik dat het bij ons door de storm nog heel goed meeviel. Wij kwamen aan rond 11u en toen was het in onze beleving echt wel heel druk. Tegen 14u leek precies het meeste volk weg te trekken waaroor het er inneens heel rustig was en we optimaal van alles konden genieten. We deden de hele tour dus nog eens een keer maar dan rustig en op ons tempo.

Tips: Ga misschien best in de namiddag vanaf 15u. Nausicaà is geopend tot 18u30 en op 4u tijd krijg je er alles wel gezien. Ik zou ook weekends vermijden. En natuurlijk als je kan, is het nog het beste buiten een schoolperiode. Je kunt de dag zelf tot 1,5 uur voor sluitingstijd van het Zeecentrum aan de kassa een toegangsticket kopen. Te weinig tijd? Profiteer van de actie ’tweede dag aan 5 euro’ en kom de volgende dag terug. Op zonnige dagen zijn de bezoekersaantallen over het algemeen lager.

Kan je er eten en drinken?

Je hebt er restaurant Calypso met een aanbod van regionale gerechten en grote klassiekers (burgers, slaatjes) met een uitzicht op zee. Let wel op, de gemiddelde prijs ligt rond de 16,5 euro per gerecht, wat dus zeker niet goedkoop is. Er stond ook best een lange file om iets te bestellen.

Er is ook een ruimte waar je je eigen picknick mag opeten en waar je ook gewoon broodjes, drank of een kleine snack kan kopen.

Waar parkeren?

Parkeer aan gunsttarief op de parking Q-Park Nausicaá dankzij je toegangsticket voor Nausicaá! Kort bezoek (6 uur): vanaf 5,20 euro. Hele dag (12 uur): vanaf 8,40 euro. Andere parkeergarage’s in Boulogne-sur – Mer vind je hier

Buggy en rolstoel toegankelijk?

Je kan gerust met de buggy of rolstoel erdoor wandelen. Maar om ook met de allerkleinsten ten volle van het bezoek te kunnen genieten, verhuurt Nausicaá draagzakken. Handig als je wandelwagen te groot is om vlot door de expositieruimtes te navigeren. Bijna alle ruimtes van de exposities ‘Op Volle Zee’ en ‘Van kusten en mensen’ zijn bereikbaar met de lift.Er zijn langs het volledige circuit toiletten voor personen met een handicap en ook op elk toilet vind je een baby verzorgingstafel.

Wat kost dat nu allemaal?

Volwassenen ( vanaf 12 jaar): 28,5 €

Kinderen (3 tot en met 12 jaar): 21,50 €

Kinderen (- 3 jaar) : Gratis

Gezinsactie: Krijg 15% korting vanaf 4 betaalde tickets, minimaal 1 ticket voor volwassenen. Deze actie geldt niet in juli en augustus.

kortings Tarieven voor senioren (+60 jaar), studenten, werkzoekenden, houders van de grote familiekaart uitgegeven door de Franse autoriteiten ), personen met een handicap op vertoon van bewijs.
Als je je kaartje online koopt, ben je verzekerd van toegang tot het centrum tijdens piekperioden. Als je online een ticket voor Nausicaá hebt gekocht, kun je na de veiligheidscontrole onmiddellijk naar de toegangspoortjes.

Waar overnachten?

Vind je nu net als ons dit een te verre uitstap om in 1 dag te doen dan heb ik voor jullie een super goed adresje om te blijven slapen.

Evancy vakantiepark in Equihen Plage- Hardelot.

Evancy Hardelot Equihen Le Domaine Sauvage is een vakantieoord met luxevilla’s en 25 vakantie appartementen voor groepen van 4,6 en 8 personen. De vakantiehuisjes zijn op wandelafstand van de zee en enkele huisjes hebben zelfs zicht op zee. Honden zijn ook toegelaten en ontbijt kan je bijboeken en elke morgen afhalen aan het onthaal.

Deze vakantie huizen liggen op een 15 minuutjes rijden van Nausicaà maar van hieruit kan je natuurlijk nog veel meer van de Franse Opaalkust ontdekken.

Kortom komen wij zeker nog eens terug als het geen storm is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest