Op ontdekking in Riemst

Vorig weekend mochten Wouter & ik Riemst gaan ontdekken. We namen een duik in het verleden, proefden van streekproducten en lieten ons verrassen door de vele verborgen parels.

De brug van Vroenhoven

We brachten een bezoek aan het interactieve belevingscentrum De Brug. Een bijzondere plaats waar twee verhalen samenkomen. We ontdekten door vele verhalen en beelden hoe de tweede wereldoorlog in België op 10 mei 1940 echt begon en leerden meer over de vernieuwende kracht van het Albertkanaal en de binnenvaart. Deze uitstap is ook zeer interessant om met kinderen te doen. Onder de brug bevindt zich ook een brasserie waar wij genoten van een heerlijke lunch, allemaal vers bereidt en zeker een aanrader. Je kan deze uitstap ook combineren met een bezoek aan het Fort van Eben-Emael. Omdat onze 11 jarige zoon zeer veel interesse toont in geschiedenis gaan we deze uitstap een volgende keer samen met hem maken.
https://www.debrugvanvroenhoven.be/

048
047
045
044
043
031
017
016
018
019
020
026
013
010
009
008
007
005
previous arrow
next arrow

Dineren in stijl

Dineren deden we ’s avond bij Bisto K in Kanne. Ongedwongen spontaniteit, verse topgerechten en een trendy industrieel design met aandacht voor authenticiteit, warmte en comfort. Dat mag je verwachten van K-Kanne. Bart en Pieter, twee enthousiaste jonge ondernemers, verwelkomen je met 1 doel: een luxueuze ervaring creeren die je vanaf het eerste moment een goed gevoel geeft en die voor iedereen toegankelijk is. En of ze dat deden! De steak tartaar en moelleux zorgden bij mij voor een lichte indigestie waar ik geen spijt van heb. https://www.k-kanne.be/

Alles wordt hier vers bereid

Heerlijk overnachten

Overnachten deden we in de nieuwe welness B&B ’t -Vlyt. We werden vriendelijk onthaald door twee hele lieve uitbaters. We genoten van de rust en van een nachtje zonder kids. ’s Morgens werden we gewekt door de heerlijke geur van verse pistolets en koffiekoeken. Wil je je eens laten verwennen of op uitstap naar Maastricht of Tongeren? Dan ben je hier zeker op het juiste adres. Alleen al voor de vriendelijkheid zou ik het hier zeker aanraden. Voor boekingen en info https://www.tvlyt.be/

Mergelgrotten in Kanne

Op zondag kwam de avonturier in ons naar boven toen we wandelden in het kilometerslange ondergronds gangenstelsel uit Mergel.
In Riemst komt die witte en zachtgele kalksteen aan de oppervlakte. En waar hij onder de grond blijft, haalden arbeiders hem in grote blokken naar boven. Zo ontstonden de mergelgrotten. Miljoenen fossielen en wonderbaarlijke tekeningen van prehistorische dieren vormen hier een prachtig decor. We passeerden zelfs een reus! Wist je dat hier de grotchampignon wordt gekweekt? En dat de plaatselijke bakker Ronald Smets hier zijn rijstvlaaien laat rijpen?

056
032
057
058
069
034
035
033
062
063
049
040
042
036
037
038
previous arrow
next arrow

Als afsluiter gingen we nog lunchen in Brasserie De waterburcht. Ik proefde natuurlijk van een gerecht waarin de grotchampignon werd verwerkt. Echt overheerlijk. Je vindt hier ook een bezoekerscentrum rond het thema ‘Burchten en Versterkingen in de Euregio Maas-Rijn’. De Waterburcht ligt op het fietsroutenetwerk Limburg. Van hieruit vertrekt ook de wandeling Verborgen Moois Millen. http://waterburcht.com/home

Brasserie de Waterburcht

Dat het weekend veel te kort was, valt niet te ontkennen. Komen we nog eens terug? Daar kan ik volmondig ja op antwoorden.

Wil je zelf eens Riemst gaan ontdekken? Meer info vind je terug op https://www.riemst.be/nl/bezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest