Zuid-Tirol met Kinderen

Bij de naam Zuid- Tirol denk je misschien in eerste instantie dat het in Oostenrijk ligt, maar het ligt wel degelijk in Italië op een tiental uurtjes rijden vanuit België. Zuid-Tirol zou nooit onze eerste keuze voor een vakantie zijn maar kreeg na ons bezoek een speciaal plekje in onze harten. We lieten ons verleiden door een heerlijke mix van alpien en mediterraan. We werden verliefd op de bergen van UNESCO-werelderfgoed de Dolomieten. Zuid-Tirol is een streek vol contrasten: van Alpentoppen tot zuidelijke sferen, van kosmopolitische openheid tot diepgewortelde tradities. Het zijn de verscheidenheid en de harmonie van de tegenstellingen die Zuid-Tirol zo bijzonder maken.

Waar verblijven? Op een vakantieboerderij natuurlijk!

Via Rode haan kan je leuke leuke vakanties boeken op een vakantieboerderij in Zuid-Tirol. Je hebt een ruimt aanbod van wel meer dan 1600 vakantieboerderijen. Gaande van in de bergen, tot zonnige vlaktes of in de brede dalen. Voor elk wat wils dus.

Je maakt het boerenleven er van kortbij mee. Voordelen van een verblijf op een boerderij.

  • authentieke natuurbeleving in een prachtig landschap
  • persoonlijke sfeer
  • kindvriendelijk
  • kleinschalig
  • ‘feel good’ ambiance met natuurlijke materialen
  • kennismaking van dichtbij met het boerenbedrijf
  • producten van de eigen boerderij
  • bijzondere belevenissen op de boerderij
  • goede prijs-kwaliteitverhouding

wij verbleven op vakantieboerderij Sigmundhof gelegen op een rustige en zonnige locatie in het dorpscentrum van Pinzagen, op 3 km van de oude bisschopsstad Bressanone/Brixen.

Super vriendelijke eigenaars die je maar al te graag vertellen over hun boerderij. Je kan elke morgen een uitgebreid ontbijt meeboeken met oog voor streekproducten. De verse melk van hun eigen koeien vonden we heel lekker alsook het appelssap en hun zelfgemaakte wijnen. Wij zaten in appartement hooi. Heel ruim, authentiek en werkelijk met alles erop en eraan. Van hieruit kan je mooie wandelingen maken of ben je met het openbaar vervoer of met je eigen wagen op enkele minuten in het stadscentrum.

Dankzij de Brixen card die je bij je verblijf er bij krijgt krijg je trouwens korting of gratis toegang tot verschillende museums, kabelliften, enz.

Leuke uitstapjes in de buurt

Er valt veel te zien en doen in de omgeving en elk seizoen heeft zijn troeven om de dingen anders te beleven.

Wij waren er in putje herfst en waren getuigen van de eerste sneeuw die viel.

De Woodywalk

De Woodywalk is een 4km lange wandelus die zich bevindt op de berg Plose op ongeveer een 2000m hoogte. Onderweg vind je leuke houten speeltuigen en het uitzicht over de Dolomieten is adembenemend.

Normaal neem je vlak buiten het stadscentrum van Brixen/Bressanone de kabelbaan die je in no time naar boven brengt. Helaas was de kabelbaan toen wij er waren nog niet open. Met de auto doe je ongeveer een 30min erover om boven te geraken. De rit is niet voor zwakke magen met al die haarspeldbochten. Door de sneeuw moesten wij twee keer een poging wagen om boven te geraken en sloegen we toch wel enkele keren doodsangsten uit. Je mag met de auto tot aan de parking, van hieruit is het nog een kleine 5min wandelen tot waar de Woodywalk start.

Omdat er toen wij er waren net veel sneeuw was gevallen, konden we de wandeling natuurlijk niet doen. Maar we genoten van de speeltuigen, het uitzicht en maakten van de gelegenheid gebruik om hier onze foto’s te nemen voor onze kerstkaartjes.

Deze uitstap was denk ik onze favoriet.

Hiken naar de watervallen van Barbiano

Je start de wandeling vanaf de parkeerplaats net boven Barbiano. Vanaf hier volgen we de Wasserfallweg, het pad naar de Unterer Wasserfall. De wandeling is maar een 1,7 km maar is wel heel pittig. De eerste meters zijn licht bergop en in de verte horen we al het water van de waterval . Op de achtergrond liggen de besneeuwde toppen van de Dolomieten. Het pad wordt uiteinelijk heel steil en vaak is het ook klauteren en met veel trappen. We moeten een paar keer stoppen om op adem te komen maar wat we dan zien is spectaculair! Ik beloof je, het uitzicht is het meer dan waard.

We zagen tijdens onze reis naar Slovenië al heel veel watervallen, maar of wel waren ze betalend of je kon ze maar van ver bewonderen. Het geluid is oorverdovend en de waternevel maakt het allemaal nog veel spectaculairder.

Je neemt dezelfde weg terug naar de parking, gelukkig is het nu bergaf.

Lago di Braies, het mooiste meer van Italië

Van dit meer zie je op instagram de mooiste foto’s verschijnen. Lago di Braies was dus voor mij een bucketlist dingetje.

Lago di Braies, of de Pragser Wildsee in het Duits, ligt in de Braies-vallei, in de noordoostelijke hoek van de Italiaanse Dolomieten. Het meer van Braies ligt op 16 kilometer van Dobbiaco. Het water heeft een smaragdgroene kleur en wordt omgegeven door witte kiezelstranden.

Je kan perfect een wandeling rond het meer maken in ongeveer 1,5 uur. De wandeling zelf is ongeveer een 3,5km lang.

Je kan ook een roeibootje huren. Deze handgemaakte houten boten liggen aan de oever van het meer en zijn ook heel fotogeniek.

De bootjes zijn te huur in mei, juni, september en oktober van 10-17 uur en in juli en augustus van 8.30-18.30 uur. Kosten zijn 19 euro voor 30 minuten en 29 euro voor een uur. Er kunnen maximaal 4 personen in een bootje. Toen wij er waren, waren ze dus helaas al weggehaald voor de winterstop. Lichte teleurstelling bij mij toch wel, maar reden des te meer om er ooit nog is terug te keren.

Parkeren is er vooral in het hoogseizoen niet zo makkelijk. De toegangsweg wordt dan afgesloten tussen 9.30 en 16 uur om het gebied te beschermen. Je kunt online een parkeerkaart reserveren om zeker te zijn van een plek en om wel tussen bovengenoemde tijden de weg te mogen gebruiken. Omdat wij er in het laagseizoen waren konden we zonder problemen wel op de parking geraken maar check dus zeker op voorhand deze website

Kuieren door Brixen

Brixen is meer dan duizend jaar oud en is de oudste stad van Zuid-Tirol. Een indrukwekkende kathedraal, een historisch centrum, kleine schattig steegjes, vele musea, ambachtelijke traditie en archeologische tentoonstellingen, maken van Brixen een unieke stad.

Breng zeker een bezoekje een de coffeeshop Pupp. Onze kinderen aten er het lekkerste ijsje dat ze al ooit gegeten hebben en de vele soorten gebak doen je echt watertanden.

Met de Brixencard mag je trouwens ook gratis gaan zwemmen in de Acquarena. Een must do met kids.

Dus je ziet een vakantie in Zuid-Tirol bied voor iedereen wat wils. En een verlijf op een vakantieboerderij van Rode Haan is zeker een meerwaarde.

Ik hoop jullie dus geïnspireerd te hebben om ook deze regio eens te bezoeken en te overwegen als vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest