De Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen, een prachtige streek waar veel te beleven valt. We zijn er ondertussen nu al 2 keer op weekend geweest dus deel ik graag onze tips met jullie.

Waar te verblijven?

De verlijven liggen allemaal in Ronse, de parel van de Vlaamse Ardennen en liggen centraal om van hieruit verschillende uitstappen te maken.

Vintage huisjes in Ronse:

Vintage huisjes zijn uniek ingerichte huisjes waar onthaastengezellig samenzijn en genieten de sleutelwoorden. De huisjes zijn sfeervol en comfortabel ingericht met tal van vintage items uit de tijd van toen.Ideaal dus voor een weekendje weg met vrienden of familie maar ook met z’n tweetjes of voor een vriendinnenweekend zijn het heerlijke adresjes.

Je kan kiezen uit Loft 24, Bel Etage 24, Herenhuis 24 of Hoeve 437.Wij verbleven met ons gezin in Bel-Etage 24.

We gingen ook op bezoek bij eigenaares Natasia en haar man om de diertjes op hun Hoeve mee te verzorgen. Nieuw is nu dat je ook een vintage dagje bij hun kan boeken.

B&B Hoeve de Schapenkop

We checkten op een vrijdagavond in bij de kindvriendelijke B&B Hoeve De Schapenkop gelegen in het prachtige Ronse. Na een warm welkom mochten we direct onze voetjes onder tafel schuiven voor een heerlijke maaltijd bereidt met streekproducten.  2 van onze dochters hebben autisme en zijn heel moeilijke eters. Ik gaf op voorhand door wat wel en niet lukt en daar werd heel mooi rekening mee gehouden. Zo was er geen stress voor niemand van ons.

Stilzitten is niet zo hun ding maar gelukkig is er een speelhoek en een grote tuin met speeltoestellen en natuurlijk allemaal diertjes.

De kamers zijn ruim en  voorzien voor gezinnen met kinderen of je kan ook meerdere kamers boeken om er een gezellig  familie weekend van te maken.

Ontbijt ook weer met heerlijke streekproducten is tussen 8u en 10u en daarna kunnen kinderen met een mandje gevuld met lekkers de dieren gaan eten geven. Ik moet er niet bijzeggen dat ze dit fantastisch vonden om te doen.

Leuke uitstappen in de buurt van Ronse

Een wandeling in het muziekbos van Ronse

Op de website vind je verschillende wandelroutes. Wij parkeerden onze wagen aan de Ijsmolenhoeve en wandelden van daaruit de knooppunten 92-91-59-58-35-91-92. Deze wandeling was ongeveer een 5km en bracht ons langs de Geuzentoren en verschillende speeltoestellen in het bos.

Bij aankomst konden de kinderen spelen in de speeltuin van de Ijsmolenhoeve en bestelden we ook iets lekkers om te eten en drinken.

Provinciale Erfgoedsite Ename:

In Ename ademt het hele dorp geschiedenis uit. We parkeerden onze wagen in het dorp en wandelden richting de prachtige gerestaureerde Sint- Laurentiuskerk.

Als verzamelpunt voor alle informatie moet je bij pam Ename zijn. Ooit stond hier een burcht die de grens van het Duitse keizerrijk moest beschermen. Je kan het museum individueel bezoeken. Kinderen zijn gratis. Je kan een snoezelrugzakje ontlenen voor kindjes met autisme en op hun website vind je ook een draaiboek terug voor personen met autisme. Zo iets kunnen wij alleen maar toejuichen en maakt voor ons als gezin een bezoekje veel aangenamer.

Wij kregen een leuke vragenlijst mee voor onze kids. Zo was het bezoek niet saai en werden ze op een leuke manier bezig gehouden en leerden ze op een speelse manier bij over het leven in een abdij. Het allerleukste vonden ze misschien wel de microscoop en het vergrootglas om oa. skeletten en zaden van dichtbij te bekijken. Oh ja en hun verkleden als een monnik was ook een hoogtepunt.Op het einde van de tour kregen ze nog een klein aandenken mee. Ons bezoekje duurde ongeveer een klein uurtje.

Van hieruit kan je ook makkelijk een wandeling maken in het bos van Ename. Je kan ook hier weer aan het onthaal een leuk bosrugzakje ontlenen voor kinderen om mee op pad te nemen. Hiervoor reken je wel ongeveer 1,5uurtje extra erbij. Voor onze kinderen was één wandeling op een dag al meer als genoeg dus sloegen we deze over.

Wij staken wel de steenweg nog over om naar het archeopark te wandelen. Hier vind je de overblijfselen van een abdij en ook wat leuke volkstuintjes. Hier konden ze even gewoon spelen en we hadden geluk want het warme zonnetje was van de partij.

Voor het avondeten kwamen we terecht in ‘The backyard’ gelegen in het centrum van Ronse waar we heerlijk hebben gegeten . Er is ook een kindermenu kaart. Psst en de frietjes zijn a volonté!

Wandelen met Alpaca’s:

Ik moet er niet bij vertellen dat dit hoog op de bucketlist van onze meisjes en ook stiekem op die van mij stond. Op een klein half uurtje rijden van Ronse kom je terecht in Mullem bij Alpaca Vlaanderen. We werden opgewacht door de super lieve eigenares. We wandelden door een mooie, grote poort en kwamen in de tuin terecht waar wel 7 hele schattige alpaca’s met al even schattige namen en elke hun eigen eigenwijze karakter op ons stonden te wachten.

We mochten elk een alpaca vriendje uitkiezen. Het was wel wat wennen want deze diertjes hebben hun eigen willetje en doen gewoon hun zin. Net zoals mijn kinderen dus.  De wandeling duurt 1,5uur maar is op alpaca tempo dus helemaal niet ver. Onderweg kwamen we veel te weten over deze schattige dieren en hadden we heel wat bekijks.

Eenmaal terug mochten we hun nog eten geven en konden de kinderen nog wat spelen en knuffelen met hun alpaca vriendjes.

Een uitstap die onze harten deed sneller kloppen en zeker voor herhaling vatbaar is.

Wij zijn alvast onder de indruk van de Vlaamse Ardennen. We hebben genoten van begin tot einde en komen zeker nog eens terug om al het andere moois van de streek te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest