Recept voor een geslaagde picknick

Als wij op vakantie vertrekken of we gaan op daguitstap, maak ik steeds een lekkere picknick klaar om onderweg of op locatie op te smikkelen.

Iets waar ze hier allemaal verzot op zijn is mijn zelfgemaakt gehaktbrood. Helemaal niet moeilijk om zelf te maken en in combinatie tussen een Turks broodje met rauwe groentjes de perfecte combinatie om mee te nemen als picknick.

Speciaal voor jullie mijn recept.

Gehaktbrood tussen een Turks broodje

Benodigdheden

voor het gehaktbrood

  • 1kg gehakt
  • 4 eieren
  • 8 sneden oud brood
  • peper/zout/nootmuskaat
  • ovenschaal
  • klontje boter

voor lunchpakket

  • kleinte Turkse broodjes ( verkrijgbaar in den Aldi-
  • verse groentjes zoals sla, geraspte wortel, tomaat
  • hard gekookt eitje
  • saus naar keuze

Het recept

  • doe het gehakt in de mengkom van je keukenrobot en gebruik de deeghaken
  • mix ongv. 8 sneden brood tot kruimels en kap die bij het gehaktbrood samen met de eieren. Is het mengsel nog te nat kan je nog wat extra brood mij mixxen.
  • Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. Ik klop ongeveer 30 keer op mijn potteke nootmuskaat en 20 keer op de peper en e goei snuifke zout erbij.
  • kneed nog eens goed alles door met je handen en maak er een langwerpig mooi broodje van. Leg het brood in de ingevette ovenschaal. Plaatst de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 1uur.
  • snij het gehaktbrood eens middendoor om te kijken of het helemaal gaar is. Zo niet zet je het nog wat langer terug in de oven.
  • verwarm de Turkse broodjes in de oven zoals aangegeven op de verpakking.
  • En nu beleggen maar en lekker smullen!

Ik kocht alle ingrediënten bij Aldi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest