Weekend Beringen

Wij mochten afgelopen weekend be – MINE gaan ontdekken. We genoten met zijn allen van avontuur, sport en cultuur en dat op een kindvriendelijke manier. De mijnsite van Beringen is de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen en uniek in Europa. Van alle overige mijnsites in Limburg is het de enige site waar het industriële hart van de mijn werd bewaard. 

klimmen en klauteren op de avonturenberg

Op de mijnterril werd een heus klim-en klauterparcours gemaakt. Mijn spruitjes wisten niet waar eerst te beginnen en konden hun helemaal uitleven. Wij deden het wat rustiger en gingen via de trap naar boven. Wanneer je de top bereikt wordt je beloond met een prachtig uitzicht.

previous arrow
next arrow

Na al het ravotten gingen we een kijkje nemen in Todi, het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa waar bezoekers in optimale en veilige omstandigheden kunnen genieten van de wondere onderwaterwereld, tussen kleurrijke tropische zoetwatervissen en levensechte decorelementen. Snorkelen dat durven mijn spruitjes nog niet, maar we gingen wel vissen spotten via de aquarium view. Als je geluk hebt kan je soms zelfs zeemeerminnen spotten.

previous arrow
next arrow

Zwemmen dat doen mijn spruitjes dan weer supergraag dus trokken we na onze lunch in brasserie Mijn Oase het zwembad van sportoase in. Een leuk kinderbad, stroomversnelling, 2 supertoffe glijbanen en in de zomer een buitenbad. Ik moet je niet vertellen dat mijn meiden hun geluk niet op konden.

previous arrow
next arrow

Onze grenzen verlegd in de Alpamayo

klimcentrum Alpamayo ligt vlak aan de avonturenberg en is ondergebracht in de voormalige elektriciteitscentrale van de mijn.

De meiden testen de clip ’n climb uit. Dat is 90 minuten klimmen en klauteren via een beveiligd systeem op kleurrijke klimmuren. Het was de allereerste keer dan onze kids gingen klimmen en ik wist niet dat mijn 4 jarige zo hoog durfde klimmen. Misschien vond ze er zelfs haar nieuwe hobby. De clip ’n climb kan je best op voorhand reserveren en kan al vanaf 4 jaar.

previous arrow
next arrow

Mijnwerkers voor 1 dag

Kom zelf eens naar Beringen en misschien best op een van de mijnzondagen (elke eerste zondag van de maand tot November). Dan worden de kids echte mijnwerkers voor 1 dag. Je komt dan in de gebouwen die normaal gesloten zijn en samen met een ervaren gids ontdek je hoe het er vroeger beneden aan toe ging. Onze meiden vonden het bezoek aan de mijn heel indrukwekkend, ze mochten zelfs meerijden in een echt mijn treintje en moesten werken voor hun loon.

previous arrow
next arrow

Ons verblijf in beringen

Overnachten deden we in B&B ’t Kasteeltje. Ludo & Linzi zijn 2 hele vriendelijke mensen die deze B&B met hart en ziel uitbaten. Onze meiden konden hun hart ophalen bij de vele diertjes die op de aangrenzende boerderij zitten en genieten van een ijsje in het ijssalon. Het ontbijt met vele zelfgemaakte streekproducten was zo uitgebreid en overheerlijk dat we zeker niet met honger bleven zitten.

previous arrow
next arrow

We hadden allemaal spijt dat ons weekend erop zat, want er viel nog zo veel meer te beleven. We komen zeker nog eens terug om de Blueberryfields en de Paalse plas te ontdekken.

Kom zeker eens een dagje of weekend naar Beringen, ik beloof je dat je er geen spijt van zal krijgen.

kindvriendelijk eten?

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest