Staycation Costa del Gardena

Onze reis naar Slovenië viel in het water door corona. Gelukkig konden we omboeken naar volgend jaar. Ik had de kids beloofd dat als onze reis niet zou doorgaan we een grote tent zouden kopen om in de tuin te zetten zodat we allemaal gezellig samen zouden kunnen slapen in onze eigen Costa del Gardena.

Belofte maakt schuld en dus kwam er een tent 🙂 weliswaar een glamping model want tja moeder wil ook wel wat he 🙂 Je ziet deze tenten vaak passeren op glamping campings en je kan van het interieur echt wel iets heel leuks maken.

de tent zelf is ook heel compact op te bergen

Wij kozen voor dit model van bij Obelink. Je hebt ze ook nog in een kleiner of groter model, want hou er rekening mee dat ze in je tuin moet passen. Wij kozen ook voor het model waarvan je de randen helemaal kan open plooien, zo dat je tijdens warme nachten een fris windje door te tent kan laten blazen. Nadeel is wel dat je dan een losliggend grondzeil hebt wat misschien minder praktisch is bij harde regen. Het opzetten zelf gaat heel vlot aangezien je maar 2 stokken moet plaatsen. Op een kleine 20 min staat alles recht. Voor het afbreken moet je rekening ermee houden dat je tent terug droog moet zijn.

De tent opzetten is easy peasy

Aangezien dit een back-up plan was, moesten we natuurlijk ook nog matrassen voorzien. Ik koos deze voor de kids en dit model voor ons. De matrassen van de kids zijn heel compact op te plooien en kunnen zowel met een pomp als elektrisch opgeblazen worden. Deze lijken met ideaal om volgend jaar mee op vakantie te nemen ( we zoeken volgend jaar een paar extra dagen in Oostenrijk met onze tent aan onze vakantie toe te voegen). Voor ons kozen we een intex model, deels omdat dit gewoon heel mooi oogt in de tent en ook omdat ik dacht dat mijn rug het anders niet ging aankunnen. Ik moet ook wel zeggen dat die van de kids zalig slapen en zeker voor wat ze maar kosten. We gaan zo er nog 2 bijkopen voor ons omdat die dikke intex luchtmatras enkel op elekticiteit kan opgepompt worden want minder praktisch is op een echte camping. Het is echt handig voor ons dat ze zo compact opplooien want als je met 6 personen reist heb je nu eenmaal niet veel ruimte over.

ze plooien dus echt wel compact op

Voor de aankleding van de tent kocht ik een aantal buitentapijtjes, wat valse groene plantenversiering voor rond de paal in het midden. En er werden lampjes ingehangen. Op 2dehands scoorde ik ook nog een rotan salon voor maar 20 euro want het geheel echt wel een mooie boho look geeft.

De kinderen sliepen er sinds ze staat al elke nacht in en ook overdag liggen ze er vaak in te rusten.

Normaal wilden we volgende week nog een week ermee gaan kamperen op een camping aan de kust, maar toen we naar het weerbericht keken werden ook die plannen gecanceld.

Volgend jaar gaat ze zeker mee naar Oostenrijk, we moeten nog wel wat investeren dan in een campingtafel en wat stoeltjes en nog wat ander kampeergerief. Gelukkig heb ik weer een heel jaar om te plannen.

Onze vakantie kon dan wel niet doorgaan, we maakten er toch maar weer iets unieks van op onze manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest