Weekend Blankenberge

Naar de zee in Blankenberge, pure nostalgie want als kind bracht ik er wel enkele vakanties of dagtripjes door. Schoon herinneringen heb ik aan die vakanties dus werd het tijd om met mijn eigen kinderen deze badstad eens te verkennen.

Waar te verblijven?

wij zaten in een vakantiehuis van ZaligAanZee. Al hun vakantiehuizen zijn geschikt voor 10 tot 20 personen, elk ingericht voor gezinnen met kinderen of groepen volwassenen. Alle comfort is aanwezig en ze liggen op wandelafstand van de zee. Ons vakantiehuis lag ook in de Belle -Epoque wijk waardoor we zicht hadden op de mooie gevels.

Waar te parkeren?

Je kan natuurlijk ook met de trein komen naar Blankenberge. Het station ligt vlak aan de grote winkelstraat en op een kleine tien minuutjes sta je al met de voeten in het water. Of neem de kusttram, er zijn verschillende haltes in Blankenberge.

Kom je toch met de wagen? Hou dan rekeing met het volgende:

In Blankenberge geldt betalend parkeren van maandag tot en met zondag (inclusief feestdagen).
Je neemt dus elke dag een parkeerticket aan de parkeerautomaat die in die buurt staat.

Rode zone: alle dagen van 9 tot 19u: 2,50 € per uur.
Oranje zone: alle dagen van 9 tot 19u: 2,50 € per uur, maar hier is het wel mogelijk om een dagticket te kopen of
kiezen voor meerdere aaneensluitende dagen: 7,50 € per dag.
Aan de parkeerautomaten kan je kiezen hoelang je wil staan, ook voor meerdere dagen.
Paarse zone: maximum 1 uur: 2,50 € per uur. De Elisabethstraat ligt in een paarse zone.
Blauwe zone: van 9 tot 18u: met uw parkeerschijf, maximum 2 uur, tenzij anders aangegeven op de borden.
Roze zone = voorbehouden voor bezoekers van het stadhuis: maximum 1 uur, ook met parkeerschijf.

Meer info over waar te parkeren en plannetjes vind je hier.

Wat te doen in Blankenberge?

Er valt veel te beleven in Blankenberge, meer dan ik hier kan opsommen. Maar ik zet alvast op een rijtje wat wij dit weekend allemaal deden.

Gegidste wandeling en een bezoek aan het Belle-Epoque centrum

In het Belle Epoque Centrum maak je kennis met de mooiste tijd van de 19e en 20e eeuw: de belle époque. Deze periode kent zijn gloriejaren tussen 1870 en 1914, waarin de Europese burgerij een opvallende welvaart kende.

Op geregelde tijdstippen vinden er gratis wandelingen met gids plaats. Haal je brochure in het Infopunt Toerisme of Belle Epoque Centrum (tijdens de openingsuren).

Meer info vind je hier.

Fietsen op de gekke fietsen van de Lustige Velodroom

Wie herinnert zich niet zichzelf als kind nog op die fietsen? Pure nostalgie, en het lijkt ook echt alsof de tijd daar is blijven stilstaan. De Velodroom is een houten piste aan het strand met allemaal gekke fietsen. Je vindt deze terug naar de Pier.

prijs: € 2,50 / 10 minuten

Leef je uit in het Leopoldpark

Een must do met kinderen in Blankenberge. Je vindt er een kinderverkeerspark, speeltuin, tennisbanen en natuurlijk ook een minigolf of wanneer je echt gek wil doen een crazy golf of snookergolf. Wij deden dit keer de crazy golf.

Meer info en prijzen vind je hier.

De Belgium Pier

Wandel over de wandelbrug voor een mooi uitzicht over de zee. Je kan er ook iets eten in de brasserie.

De O’Neill Beachclub

Ben je een een watersportfanaat? Dan ben je hier aan het juiste adres. De O’Neill Beachclub aan de voet van de duinen vlakbij de Pier is de plek voor watersportfanaten. Kies maar uit: golfsurf, kitesurf, windsurf, stand-up paddle board, body board, skim board, beach kite, kayak of raft. Het kan er allemaal!

Normaal gingen onze kinderen een surfles meevolgen, maar plots sloeg het weer om waardoor ze het koud hadden en niet meer het water in wilden. We onthouden het zeker voor de volgende keer.

Huisje van Majutte

Het huisje van Majutte is het oudst bewaarde en geklasseerde vissershuisje aan de Belgische kust. Ooit een typisch vissershuisje uit het einde van 18e eeuw, nu een gezellig museum-café.

De beachbars

Op het strand en op de dijk vind je vele beachbars. Je kan er ook strandstoelen huren en terwijl je zelf geniet van een heerlijke cocktail kunnen de kids zich uitleven in de speeltuintjes.

Een boottocht met de watertaxi

Deze vonden we misschien wel het allerleukste en spannendste. Safety first en dus werden we eerst in onze reddingvesten gehezen om daarna aan boord te gaan van de Watertaxi die ons in sneltempo over de golven van de Noordzee loodste. We vaarden van Blankenberge naar de Haan en weer terug, goed voor wel 45 minuten adrenaline.

12 personen per boot, prijs €33 per persoon. Geschikt voor kinderen vanaf 1m. Meer info en boeken kan je hier.

Haaien spotten in Sealife

Ontdek alle geheimen van de onderwaterwereld, spot haaien en zeepaardjes.

Sea Life geniet internationale bekendheid voor de opvang van aangespoelde zeehonden. In de zeehondenkliniek en de bijhorende quarantaines worden ze opgevangen en verzorgd, om daarna opnieuw in zee te worden vrijgelaten. In de zeehondenacademie leer je hoe deze dieren worden opgevangen en geholpen. In het grote buitengedeelte maak je bovendien kennis met knotsgekke Humboldt pinguïns, speelse otters en imposante zeeleeuwen.

Wij liepen er ongeveer een uurtje rond.

Meer info en prijzen vind je hier.

Strand en waterpret

Natuurlijk kan je ook zwemmen in de zee of heerlijk spelen op het strand. Blankenberge heeft bewaakte strandzone’s. Elke dag zorgen de redders voor de veiligheid. Zwemmen mag bij een groene vlag. Je kan ook bij hun dienst of bij het toerismepunt gratis wegloop bandjes voor de kids halen. Doe deze om de pols van je kinderen zodat moesten ze verloren lopen, ze snel kunnen teruggevonden worden.

Er valt zeker nog veel meer te beleven in Blankenberge, maar ons weekend was te kort om alles uit te testen. Ga zeker langs op de toeristische dienst van Blankenberge of neem een kijkje op hun website voor nog meer tips.

Waar gaan eten in Blankenberge?

Keuze genoeg in elke prijsklasse natuurlijk, maar waar ga je nu met een bende kids eten? Wij mochten visrestaurant De Oesterput uittesten. Nu zijn wij daar beland terwijl mijn kinderen dus eigenlijk geen vis eten. No worries, ze hebben er ook kaaskroketten en heerlijke desserts. Die werden wel goedgekeurd door mijn kroost. Ikzelf ging natuurlijk voor de heerlijke mosselen.

Volgende restaurants schijnen ook goed te zijn:

Zoals je kan lezen hadden wij een topweekend. Veel te kort want er valt nog zo veel meer te beleven in deze mooie kuststad. Maar dus een reden voor ons om zeker nog een terug te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest