Zoektocht naar prikkelarme kleding

Wisten jullie dat autisme vaak samen gaat met een hoog gevoeligheid aan bepaalde structuren zoals voeding, maar ook kledij?

Kato is supergevoelig aan naden, etiketten, de soort stof. Het mag niet spannend zijn, geen rek hebben op haar buik. Broeken weigert ze van te dragen want die zitten niet goed. Ondergoed en kousen draai ik al jaren binnenstebuiten. Als peutertje kon ze het allemaal niet goed vertellen en in het begin was het soms een echte strijd om haar bv kousen aan te doen. Tot we natuurlijk doorhadden vanwaar de frustratie kwam en meegingen in wat Kato nu juist wou.

In 2019 leerde ik An kennen van Samsensoryclothing.
Ze wou een kledinglijn ontwikkelen voor hoog gevoelige kinderen. Ook Kato werd mee betrokken in de ontwerpfase en mocht vertellen wat haar stoorde aan kledij en wat ze wel aangenaam vond. En zo geschiedde want in december 2019 kwam de eerste collectie op de markt met onder andere comfortabele broeken zonder naden en etiketten. Kato was alvast fan en ik ook want het was de eerste broek in jaren die ze wou dragen.


Ondertussen heeft An niet stilgezeten en werd de collectie uitgebreid met t-shirts, ondergoed & kousen. Kato is alvast fan, want zou wou het zelfs niet meer uittrekken.

De kousen spannen niet rond de enkel en zijn gemakkelijk aan te trekken. Het is trouwens de eerste soort kousen dat ze zelf kan aantrekken. Het ondergoed is super zacht, spant niet ( geen rek in) en heeft geen etiketten. Ze vindt het zo goed zitten dat ze het niet meer wou uitdoen. Na een jarenlange zoektocht naar aangename kledij, vele frustraties bij Kato en vooral veel wat ze na 1 keer dragen niet meer wou aandoen, vonden we nu eindelijk iets wat ze aangenaam vindt om te dragen.

De meeste mensen zouden van dit soort dingen niet wakker liggen maar het zijn zo’n kleine details die het voor Kato ( en iedereen die hooggevoelig is) veel aangenamer maken.

Omdat Kato zo blij is, wil ze ook graag anderen gelukkig maken. Met de code EVI10 krijg je 10% korting op je bestelling bij SamsensoryClothing

Wij zijn alvast overtuigd, nu jullie nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest