DIY kippenhok

Ons Paulien & Paulette zijn 2 zijdehoendsters en niet de slimste soort onder de kippen. Al beschikken ze over een riante kippenvilla….ze weigeren of durven er niet in te gaan. We probeerden al vanalles. Zo sloten we ze enkele dagen op, maakten we de trap minder stijl, gingen we ze elke avond in het hok zetten, enz. Maar zoals ik al zei onze domme dames slapen liever buiten en leggen dus ook hun eieren waar het hun uitkomt. Ik kan dus alle dagen op eierenjacht alsof het Pasen is.

Paulette

Nu de herfst voor de deur staat en het weer kouder zal worden, krijg ik het toch niet over mijn hart van ze te laten buiten slapen. Onze laatste hoop is een nieuw hok, zonder trap. Manlief is goed in plannen tekenen en tekende dus het idee uit voor een nieuwe villa Kakelbont.

Villa Kakelbont in wording

Benodigdheden

stap 1

Maak de grondplaat. Je kan natuurlijk zelf kiezen hoe groot je deze maakt. Wij vulden gewoon een pallet op met plankjes uit een andere pallet.

Geen uitvlucht dat hij niet verder kan als de batterij leeg is, want al de batterijen van Black+decker 18v powertools zijn compatibel met elkaar en kan je dus switchen (zelfs mijn stofzuiger en het grasmachien)

stap 2

Maak de achterkant en zijkanten. Zaag de bovenste plank schuin af (hier komt straks het dak op te liggen).

stap 4

Maak de voorkant op dezelfde manier, hier moet je natuurlijk wel een opening voorzien. Meet daarna de planken en zaag ze op de juiste lengte voor het dak. Bevestig ook een waterdichte doek onder het dak tegen de regen.

Meet de lengte af voor de planken voor het dak


Bevestig een waterdichte doek met het boormachine op de planken (wij hebben het ook nog is met een nietjesmachine extra vastgeniet)


stap 4

Bevestig het dak met 2 scharnieren aan de achterwand van het hok

Stap 5

Het hok is nu volledig af en kan geplaatst worden in de kippenren

de zijkanten en voorkant van de grondplaat maakten we nog eens extra dicht met een plank want onze kipjes gaan er anders onder liggen

En nu maar hopen dat na een paar dagen opsluiting onze dames eindelijk doorhebben dat deze Villa Kakelbont toch net iets comfortabeler en droger is dan de grond buiten.

The aftermovie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest