Weekendje Nieuwpoort

Vorig weekend trokken we voor een weekendje naar de Belgische kust. We kozen voor de badstad Nieuwpoort omdat we daar nog nooit geweest waren. En we hadden geluk met het weer want er werd geen regen voorspeld.

Ons verblijf

We kozen voor het hotel Ibis styles Nieuwpoort. Dit 3 sterrenhotel ligt op 5 km van de zee. Het is rustig gelegen, ruime parking voor het hotel en heel vriendelijk personeel. En wat nog beter is, is dat ze ook familie kamers hebben. Ideaal dus voor ons als groot gezin.

We werden dus vriendelijk verwelkomd en op onze kamer lag er voor de kindjes nog een paar verassingen klaar. We reserveerden ook voor 30 min het zwembad zodat we op zondag met de kindjes zouden kunnen gaan zwemmen. Je hebt nu met Corona ook de mogelijkheid om eten op te warmen en op de kamer op te eten. Ook het ontbijt verloopt heel coronaproof. Je gaat ’s morgens je ontbijtbox afhalen aan het onthaal en deze kan je dan op de kamer opsmikkelen. Buiten aan het hotel is er trouwens ook nog een speeltuintje.

we sliepenheer lijk in dit hotel en voor de kindjes was het zwembad het hoogtepunt van dit weekend. We komen dus zeker nog eens terug.

Wat te doen?

Recht tegenover het hotel ligt de Belgische militaire begraafplaats van Ramskapelle. Deze begraafplaats met 632 grafstenen, waarvan ongeveer 400 naamloze. Deze begraafplaats werd na de oorlog aangelegd. Achter de indrukwekkende voormuur staan negen boogvormige rijen grafstenen. Ze zijn uit blauwe hardsteen gemaakt, dragen een metalen driekleur en een bronzen identificatieplaat.

Een kenmerkend zicht voor Nieuwpoort is de aanwezigheid van de vele zeiljachten. We gingen dus een kijkje nemen in de jachthaven.

de jachthaven

Verder vulden we onze tijd met heerlijk genieten op het strand. We bouwen een zandkasteel en lieten een vlieger op. We picknickten in de duinen, aten heerlijke wafels op de dijk en als hoogtepunt voor de kids huurden we een gocart.

Nieuwpoort heeft nog veel meer te bieden en onze tijd was veel te kort. We komen dus zeker nog is een keertje terug in de zomer.

Meer info vind je terug op de website van Nieuwpoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest