Dagje Bokrijk

Afgelopen weekend gingen wij een dagje naar Bokrijk. De kids en wij hadden er superveel zin in. En eerlijk is eerlijk, onze kids zijn meestal rustiger op uitstap en genieten dan echt wel van de gezinstijd met z’n allen. Win-win situatie dus!

Bruegel meets Pokémon go

Bokrijk dat is het grootste openluchtmuseum van Vlaanderen met meer dan 120 erfgoedmonumenten. Deze zomer kan je er het Bruegelparcours volgen ( Je weet wel die bekende Vlaamse schilder).

Wij speelden het interactieve Bruegelgame De nar uit het schilderij ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’ neemt je op digitaal sleeptouw. Je krijgt via ‘augmented reality’ een virtuele hoed opgezet, naar het voorbeeld van een echt model uit de 16e eeuw. Er wacht je een spannende zoektocht naar verdwenen voorwerpen uit het schilderij.

De dagelijkse familievoorstelling ‘Bravo! meneer Bruegel’ is een actuele, zintuiglijke en muzikale voorstelling voor jong en oud waar Bruegel weer tot leven wordt gebracht met theater, geuren en smaken. De historische gebouwen van het Openluchtmuseum vormen het decor van deze opvoering.

Brood bakken

Wist je dat je in Bokrijk ook leuke workshops kan volgen? Dat moet je aan onze kinderen geen 2 keer vragen. Wij kozen voor het brood bakken. Ze kregen elk een bolletje deeg en kneedden tot hun pollekes er pijn van deden! Natuurlijk mochten ze ook een vulling kiezen en vloog de chocolade en suiker rijkelijk in het rond. Gewoon brood zou maar saai zijn, dus maakten we er een mooi figuur van. Zo’n schoon broodje das natuurlijk veel lekkerder he?

In de speelschuur speelden we met oude volkspelen, en ja stelten lopen is veel moeilijker dan het lijkt

We sloten de dag af in de hele grote (gratis) speeltuin. Als kind vond ik dit de leukste speeltuin van de wereld en ik denk dat mijn kinderen dat nu ook vinden. Voor elke leeftijd zijn er leuke speeltuigen en er is zelfs voor kindjes in de rolstoel een super leuke schommel en andere speeltuigen. Onze kids ontdekten al heel snel de leuke kabelbanen achteraan in de speeltuin en gierden het uit.

Bokrijk zo veel te zien en te doen. En shttt onze kinderen stapten meer dan 8km zonder het te weten of 1 keer te klagen. Een meer dan geslaagde uitstap en weer mooie herinneringen rijker. Ik ben er van overtuigd dat we zeker nog eens teruggaan.

Wil je meer weten over Bokrijk?

Ontdek hier alles over de wereld van Bruegel:
https://www.dewereldvanbruegel.be/

De speeltuin en het fietsen/wandelen door het water, arboretum,… zijn gratis met uitzondering van de kost ( 5euro) van de parking. 

Honden zijn aan de leiband toegelaten op het ganse domein

Eten deden wij in Bistro Koetshuis, net voor de ingang van het Openluchtmuseum. Gezellig genieten in een adembenemend kader. Voor de actuele openingsuren kijk op www.bistrokoetshuis.be

Meer info op https://www.bokrijk.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest