Vang de boef! Zo vieren wij carnaval.

Het is weer zo ver! Carnaval 2020. Nu wordt het bij ons in het dorp niet zo hard gevierd, maar in het naburig dorp Zichem is het 1 groot feest waar er een heel jaar wordt naar toe geleefd en ook op school is er carnavalsgekte.

Verkleedfeest

Carnaval dat is 1 keer per jaar gek mogen doen en je verkleden in wie of wat je maar wil. Nu heb ik kinderen dat die 1 keer per jaar aan hun laars lappen en gewoon alle dagen verkleed door het leven gaan. Zo heb ik dagelijks een Elsa rondlopen of huppelt er een eenhoorn door de living. Ze hebben dus keuze genoeg op gebied van verkleedoutfits maar toch wordt er ieder jaar opnieuw door hun gewikt en gewogen wat nu hun uiteindelijke outfit wordt voor het carnavalsfeest op school.

Carnaval op school

Bij Kato op school ( autischooltje) mogen maar moeten ze niet verkleed naar school komen. Er wordt ook alleen muziek gespeeld op een deel van de speelplaats zodat de kindjes zelf kunnen kiezen of ze meedoen met het feestgedruis. En binnen in de klasjes kunnen ze leuke spelletjes spelen of een tekening kleuren.

Bij de 3 anderen op school is het dan weer 1 groot feest met een grote frietenbak. Elk jaar ga ik hierbij helpen en mag ik me dus ook verkleden. En echt ik vind dat dus onwijs leuk, zelfs ik zit maanden op voorhand al na te denken over mijn outfit. Zo ging ik al als Sneeuwwitje, Anna van Frozen, Roodkapje en K3.

Carnavalsstoet

Overal in de naburige dorpen zijn er stoeten met mooie praalwagens, veel luide muziek en ja ook veel alcohol. Er worden snoepjes, gadgets en knuffels gegooid. En ooit was er een tijd dat ook de confetti door de straten vloog, helaas mag dit in veel dorpen niet meer. Door Kato haar autisme kunnen we met haar heel moeilijk naar stoeten gaan. Ze is bang van het lawaai en houdt niet van de drukte. Meestal terwijl de oudsten naar de verkleed naar de chiro zijn, proberen we met de jongste Nelle wel naar een stoet te gaan kijken, want zij is er gek op!

En als wat gaan we nu dit jaar verkleed?

Ninthe had al heel lang het idee om als matroosje te gaan en Kato wou in het thema van waar is Wally gaan. En Nelle tja, ik denk als bijna ieder kleutermeisje als Elsa van Frozen. We vonden op de site van https://www.fun.be/ ook leuke boef en politie outfits en een tip die ik je geef zijn de funstunts. De zijn goedkoop en toch heel leuk. Wat nu onze uiteindelijke outfit voor het feest op school wordt zie je vrijdag wel op mijn instagram verschijnen, maar ik ben ook wel reuze benieuwd naar jullie outfits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest