Tienerkamer: tips om een kamer tienerproef te maken

Met het ouder worden merken we dat onze kids veel meer tijd op hun kamer willen doorbrengen. Het is hun veilige plaats waar ze hun eigen kunnen zijn en waar ze tot rust kunnen komen. Hier volgen wat tips die wij gebruikten om de kamer wat meer tienerproof te maken.

Geen kinderachtige motiefjes meer

Een tiener wil zeker als zijn/haar vrienden langskomen zich niet meer moeten schamen voor dat kinderachtige behang en lakens met een kinderfiguur op. Kies voor eenvoud, effen kleuren en doe de babydecoraties weg. Laat ze zelf deco kiezen die bij hun stijl en interesses passen. Kies voor leuke kussens, hanglamp, vloerkleedje en sfeerverlichting.

Een groter bed

Weg met die hoogslaper…. of bed in de vorm van een stoere racewagen. Deze bedden zijn leuk in de kleuterjaren, maar kinderen groeien er heel snel uit. Koop liever een twijfelaar of 2-persoonsbed. Wij kozen voor een bed met opbergruimte onder. Zeer handig om de honderden gezelschapsspelletjes onder te verbergen. We hoeven nu ook geen logeerbed meer te plaatsen als er vrienden blijven logeren. Een win win dus.

Zorg voor een eigen bureau

Een tiener heeft nood aan een eigen bureau, zeker wanneer de overstap naar het middelbaar eraan komt. Genoeg opbergruimte voor alle schoolspullen en plaats voor een eigen computer.

Geef je tiener inspraak

Uiteindelijk moet je hun stijl respecteren en misschien als ouders je eigen ideeën en stijl wat minder doordrukken. Laat ze maar zelf beslissen welke posters en deco ze willen. Ik vind het trouwens heel leuk om te zien hoe hier ieder kind zijn eigen kamer inricht naargelang hun persoonlijkheid. En dat kan ik alleen maar toejuichen.

De lakens en kussens shop je bij: https://www.collishop.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest