Uitgetest: de SWAROVSKI OPTIK dG

Dat mijn kinderen en dan vooral Kato helemaal gek op dieren zijn wisten jullie al. Ze fleurt helemaal op als ze tijdens een wandeling diertjes kan spotten. Ik kreeg de kans om de SWAROVSKI OPTIK dG uit te testen, ’s werelds eerste optische instrument met digitale identificatie van dieren.

SWAROVSKI OPTIK

Jullie kennen natuurlijk allemaal de Swarovski juweeltjes maar SWAROVSKI OPTIK maakt deel uit van de Swarovski groep. Het is een Oostenrijks familiebedrijf met hoofdvestiging in Absam, Tirol. Ze zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van optische precisie-instrumenten in het premiumsegment. Overal ter wereld verkiezen veeleisende gebruikers de verrekijkers, telescopen, richtkijkers en optronische instrumenten. Haar succes dankt de onderneming aan haar innoverende kracht, de kwaliteit en duurzaamheid van de producten, evenals hun functionele en fraaie design.

Vogels spotten is hipper dan hip

We gingen dus op pad om vogels te spotten in de bossen van de Merode. Ideaal tijdens deze coronacrisis want wat mogen we anders doen. Vogels spotten zit trouwens helemaal in de lift, het is dan ook de meest corona proof hobby. Het helpt trouwens ook om even aan het drukke leven te ontsnappen als therapie, als mindfulness. Stilstaan en vertragen, de natuur brengt rust en geeft energie. Dat kunnen we alleen maar beamen.

Op stap met de verrekijker

Via de geïntegreerde wifi-hotspot op de dG kunnen verschillende mensen de livestream van je observaties volgen binnen een bereik van 5 meter. En natuurlijk kun je al je foto’s en video’s ook delen op sociale media via je smartphone. Handig toch?

Het moeilijkste van allemaal was nog de vogels te spotten, want die beestjes blijven natuurlijk niet stilzitten en mijn kinderen ook niet. Maar met wat geduld konden we uiteindelijk wel een exemplaar spotten.

Met een enkele druk op een knop zet je je observaties over naar de dG Mammals of Merlin Bird ID app voor automatische identificatie. Je smartphone vertelt je meteen welk dier je gezien hebt. Ook de personen die meevolgen via de smartphone kunnen terwijl foto’s trekken.

dit kereltje hadden we dus gespot

De SWAROVSKI OPTIK dG is zeker niet de goedkoopste verrekijker op de markt. Een exemplaar kost je ongeveer een 2000 Euro. Maar je moet zo zien dat het een duurzaam product is en bij problemen kan je altijd rekenen op de service van SWAROVSKI OPTIK. Nog een pluspunt is dat het een verrekijker is die van generatie op generatie kan worden doorgegeven wat ik echt een meerwaarde vind om in zo’n verrekijker te investeren.

Mijne vogelspottersbond was alvast heel enthousiast.

Meer informatie over de dG (digital guide), de gebruikershandleiding en een video vind je op de SWAROVSKI OPTIK website op http://swarovs.ki/dG_video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Instagram
Facebook
Follow by Email
Pinterest